Ismerd meg csapatunkat

Radócz Eszti  

„Ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani”

18 éves vagyok, a szombathelyi Boldog Brenner János Gimnázium diákja.
A rádiózással a 2019-es médiatáborban ismerkedtem meg, azóta készítek műsorokat, interjúkat.
Itt az Újhullámon a Valóra vált álmok című műsor keretein belül hallgathattok, amelyben olyan fiatalokkal beszélgetek, akik mertek nagyot álmodni, és tettek is azért, hogy ezeket az álmokat valóra váltsák. Tarts Velem és motiválódj! Ha Nekik sikerült, Neked is fog!

Gerencsér Anna

 „Én, kit földöntúli izék földöntúli izékbe avattak.”

Budapesten élek, Gödöllőn tanulok a premontreieknél. Kedvencem a nyelv és irodalom, magam is írok verseket, novellákat. Több hangszeren játszom, és kórusban éneklek. Isten dicséretéhez szerintem mindig is a művészetben találtak jó módot, ma pedig a médiával nyerhetünk teret ennek. A Mária Rádióban szerzetességről vezettem műsort Tegyünk rendet címen; az Újhullámban pedig interjúkkal és hirdetéssel foglalkozom. Lelkesen állok neki (majdnem) minden feladatomnak. Bármi kell: kiálts, hátha megtalálsz!

Németh Anna Rebeka 

„Bármilyen nyelven is beszélsz, sosem tudsz mást mondani, mint ami vagy.”

Sziasztok Újhullám hallgatók! Németh Anna Rebeka vagyok, egy gimis éveiben járó zalaegerszegi lány, akit kiskora óta érdekel a média, és rádiózás világa. Azért is áll hozzám közel ez a szakma, mert számomra nagyon fontos a kommunikáció bármely formája, a közvetlenség és az új élmények, emberek megismerése. Ha kikapcsolódni szeretnék, valamilyen kulturális program mellett döntök de a szórakozás, a barátaimmal, családommal töltött idő is nélkülözhetetlen. Mindig is szerettem a változatosságot, már hat éve zongorázom, angol, német és francia nyelven is tanulok, ezenkívül a szavalásban, és a modern költészet világában is kipróbáltam magam.

Stipkovits Medárd Márton 

,,Csak az, ami lényeges!”

Stipkovits Medárd Márton vagyok. Gimnáziumba járok, és feltett szándékom tudást átadni másoknak. Olyan témákról készítek műsort, ami érdekli a korosztályomat vallástól, politikától, szurkolói tábortól függetlenül. Nem foglalok állást semelyik oldalon, hanem mindig föntről nézem a csatát. 

Makó Boglárka

,,Mit sem ér, ha birtokunkba vesszük a Napot, ha képtelenek vagyunk továbbadni!”

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnáziumba járok 11. osztályba. Téten lakom a családommal. Rengeteg minden érdekel, nyitott vagyok az új dolgokra. Örömmel tölt el, ha alkothatok. Számomra a sütés-főzés maga a művészet és a szórakozás is egyben. Kreativitásomat kiélem az irodalom területén is, ami a verseimben mutatkozik meg. A zene nagyon fontos szerepet játszik az életemben, több éve fuvolázom. A rádiózásba a 2019-es média táborban csöppentem bele, azóta az Újhullámban tevékenykedem, ahogy csak tudok.

Somogyi Adorján

„Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.”

Somogyi Adorján vagyok és az augusztusi média táborban csatlakoztam az Újhullám Rádióhoz. A rádiózáson kívül minden más érdekel, ami a médiával kapcsolatos. Szeretek vidám lenni, vicceket mesélni, nagyon szeretem a zenét, szeretek olvasni és szinte mindenre kíváncsi vagyok. Nagy vágyam, hogy egyszer saját rádióm legyen!

Végh Veronika Anna (Roni)

“There’s hope for the underrated youth!”

Sziasztok! Roni vagyok, és idén végzem el a gimnázium 12. osztályát. Alsós korom óta érdekelnek a könyvek, a zene, illetve az írás, és körülbelül 5-es korom óta írok kisebb történeteket. Rajongok a képregényekért (főleg a a Marvel univerzumból), az angol nyelvért/kultúráért, és a Harry Potter könyvekért. Ezen kívül különösen érdekelnek az szociális problémák, és azok megoldásai.

Kádár Zsófi 

Kádár Zsófia vagyok, 17 éves. Én vezetem a Színfalak mögött című műsort a Mária Rádióban. Jelenleg gimnáziumban német nyelvet tanulok, emellett jogosítványt csinálok és a Yale egyetem egyik online kurzusán is részt veszek. Minden érdekel, ami jelenlegi társadalmunkkal kapcsolatos, de szeretem a sportot, az egészséges életmódot és a sütés-főzést is.

Ilyés Csenge

Ilyés Csenge vagyok, a Mezzoforte c. fiatalos, kultúrával foglalkozó beszélgetős műsor egyik műsorvezetője. Társammal, Kovács Barnával összegyűjtjük a bennünk felmerülő kérdéseket, megkeressünk a kompetens szakembereket, izgalmas személyiségeket, és beszélgetünk. Kapcsolódj be! Szabadidőmben kirándulok, olvasok, sorozatokat és filmeket nézek, illetve cikkeket írok a kidsnews.hu-nál.

Kovács Barna

Kovács Barna vagyok, a Mária Rádión futó Mezzoforte c. fiatalos, kultúrával foglalkozó beszélgetős műsor egyik műsorvezetője. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemre járok magyar szakra, mellette pedig az újságírás több területén gyakornokként dolgozom. 

Felgyorsult világunkban nem jut elég idő arra, hogy kellő alapossággal körüljárjuk a bennünket érdeklő kérdéseket, erre kínál megoldást a Mezzoforte. Műsorvezetőtársammal, Ilyés Csengével összegyűjtjük a bennünk felmerülő kérdéseket, megkeressük a kompetens szakembereket, izgalmas személyiségeket, és beszélgetünk. Kapcsolódj be! 

Faragó Lilla

,,Akár beismerjük, akár nem, olyanok vagyunk, mint a szivacs: magunkba szívjuk, amit magunk körül látunk.”

Faragó Lilla vagyok, egy 17 éves tinilány. A  Békéscsabai Belvárosi  Gimnáziumba járok. Ez év nyarán ismerkedtem meg a rádiózás világával, és alapjaival a Mária Rádió tábora  során. Nagyon megtetszett, ezért gondoltam, hogy belefogok komolyabban   és elkezdek műsorokat csinálni. Nyitott vagyok az új dolgokra, érdekel, hogy mi történik körülöttem a világban és szeretném megosztani az én gondolataimat   a világ dolgairól a rádiózás során. Szeretem az irodalmat,szabadidőmben sok könyvet szoktam olvasni.

Kis Borbála 

“There’s a lot of us out here that are birds. We all need to just fly.”

17 éves vagyok, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium egyik diákja. Az Újhullám rádióba a karantén alatt csatlakoztam be, pár ismerősöm javaslatára, akikkel régebben művészeti újságot írtunk.

Szabadidőmben zongorázom, kórusban énekelek, sportolok, olvasok vagy filmet/sorozatot nézek. Ezeken kívül mindig is érdekelt a média világa, a fotózás, videózás, színjátszás, szervezés és hogy emberekkel vegyem körül magam. Jelenleg koordinátorként/gyártás vezetőként segítem a háttérből az Újhullám csapatát.