Ismerj meg minket!

Dénes Koppány

Dénes Koppány

Műsorvezető

Dénes Koppány vagyok, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója, a CK Podcast egyik műsorvezetője. Szeretek a rádiózással foglakozni, iletve szabadidőmben (a tanítási szünetekben) szoktam streamelni twitchen. 2022 augusztusában csatlakoztam az újhullámhoz a nyári méditáborban, azóta már többször is hallhattatok a rádióban. Egyik osztálytársammal, barátommal csinálom az újhullámnak a CK Podcastet, ami egy tematikus podcast, olyan témákat dolgozunk fel, amik jelentősen jelen vannak a mai társadalomban, bár a műsorunk leghinkább gimnazistáknak szól.

Rigó Eszter

Rigó Eszter

Műsorvezető

Rigó Eszter vagyok. Az Újhullám csapatához 2022 augusztusában csatlakoztam a Médiatáborban. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanulok pszichológia szakon, fejlődés- és gyerekklinikai szakirányon. Ebből kifolyólag végtelenül kíváncsi vagyok az emberekre! Élet-utazók című műsoromban épp ezért készítek interjúkat különleges, igazán életteli hivatásokat megélő személyekkel. A másik szenvedélyem az írás, nem emlékszem olyan szakaszára az életemnek, amikor ne alkottam volna történeteket, fejben, lefestve vagy épp leírva. Az Újhullámhoz is egy novellámmal egy irodalmi pályázat kapcsán kerültem, amit a Mária Rádió szervezett. Szeretem a természetet, a dinnyés mentateát (meg mindenféle teát), a felhőket, esti sétákat, hajnali napfelkeltét, és elvont létezés-kérdéseket, amiken bármikor lehet elmélkedni akár egyedül, akár a barátaimmal közösen. Az írás mellett rajzolok-festek, szoktam fotózni, néhanapján gitározok és elég sokszor készítek ékszereket.

Király Kristóf

Király Kristóf

Műsorvezető

Király Kristóf, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulója vagyok. A média kiskorom óta érdekel, az iskolámban én vagyok már 7. osztály óta a Pannonhalmi Zsemle főszerkesztője, amit a hamvaiból élesztettem újra. A Mária rádióval és az Újhullámmal a médiatáborban ismerkedtem meg. Én egy lazább, beszélgetős és könnyen fogyasztható podcast műsort szeretnék csinálni ahol a vidámság se utolsó szempont. A csatorna témáját nem kötöm meg, de az biztos, hogy hétköznapi dolgokról fogunk beszélgetni, nem csak hétköznapi emberekkel.

Monori VInce

Monori VInce

Műsorvezető

A budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 10. osztályos tanulója vagyok. 2020 nyarán Somogyi Adorján barátommal együtt vettem részt először a Mária Rádió keszthelyi médiatáborában. Azóta szerkesztem az Egyházunk ma című műsort, és élő adásokban is részt vettem. Egyaránt érdekel a műsorkészítés és a rádiózás technikai háttere, de ezenkívül sok egyéb dolog is, például a világ és a természet működése. Szabadidőmben gitáros zenekarban furulyázom, biciklizem, és cserkész is vagyok. Szoktam olvasni is, kedvenc könyveim a Sándor Mátyás és a Quo vadis.

Somogyi Adorján

Somogyi Adorján

Műsorvezető

Somogyi Adorján vagyok 15 éves. Szeretem a zenét, érdekel a média és az informatika. Verseket és dalokat írok. Nagyon szeretek olvasni és beszélni. Már kicsi korom óta szeretnék rádiózással foglalkozni. Jelenleg rengeteg projekttel foglalkozom amiből az egyik egy AdoRemus nevű YouTube csatorna és egy ahhoz tartozó Podcast. Ebben a Podcastben sok dologról beszélünk de van egy fontos szempont, mégpedig az, hogy a téma mindig a fiataloknak szól. Őket érintő témákról.

Baráth Benedek

Baráth Benedek

Műsorvezető

Veszprémben születtem, és Tatabányán élek. 16 éves vagyok. Már kisebb korom óta foglalkoztat a rádiózás és a média elképesztően érdekes világa. Eleinte megszállottan sportriporter akartam lenni, de az idő múlásával ez az érdeklődési kör kiterjedt az egész médiára, így a rádiózásra is. A 2022-es Keszthelyi médiatáborban találkoztam a Mária Rádióval és az Újhullámmal, ahol már kezdésként, a tábor alatt interjút készíthettem Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval, ami egy óriási élmény volt számomra. Azóta többször volt szerencsém interjút készíteni híres sportolókkal, érdekes emberekkel, például Varga Dániel, szintén olimpiai bajnok pólóssal. Ezekért a lehetőségekért nagyon hálás vagyok a rádiónak, és remélem, hogy a jövőben is megtalálnak majd az ilyen nagyszerű kihívások.